Tech Review: R4i 3DS B9S

De Nintendo 3DS familie is intussen al heel wat jaartjes op de markt en de laatste jaren kent het systeem een explosieve groei van homebrew. Om het afspelen van homebrew mogelijk te maken werden voordien al heel wat verschillende methodes onthuld, en omdat er ook heel wat mensen die methodes misbruikten om illegaal games af te spelen zijn heel wat van die methodes inmiddels ongedaan gemaakt.

Momenteel is het de trend om CFW te installeren op een 3DS, en dat is waar deze R4i 3DS flashkaart kan helpen. De naam ‘R4’ heeft in het verleden al vergelijkbare kaartjes uitgebracht voor de Nintendo DS en 3DS. Met de R4i 3DS B9S kan je onder andere gebrickte 3DS systemen herstellen en het kaartje omschakelen naar DS mode waarmee je gemakkelijk DS-games kunt afspelen via de ingebouwde MicroSD slot. Het kaartje werkt ook op alle 3DS-systemen ongeacht de software versie. Laten we even kijken naar de verpakking en inhoud.

Verpakking en inhoud

De R4i B9S wordt geleverd in een kleine en erg simpele verpakking. Binnenin vinden we het kaartje zelf, alsook een MicroSD USB-lezer en een magneetje.

Ook handig: de achterkant van het kaartje bevat een holografische sticker met een  unieke verificatiecode eronder om zeker te zijn dat je niet te maken hebt met een namaak exemplaar. Aangezien de R4 kaartjes daar in het verleden vrij veel last van hadden, lijkt dit ons geen slechte zet.

Gebruik

Zoals de doos al doet vermoeden komt het R4i kaartje voorgeïnstalleerd met de B9S firmware. Je hoeft er dus zelf geen MicroSD kaartje in te steken met de B9S software en het dient dus enkel om het kaartje om te switchen naar de gewone DS mode.

Op de website van R4i kan je instructies lezen, hoewel die niet altijd even duidelijk zijn en vaak vrij gebrekkig zijn geschreven. Een link voor uitgebreide instructies vind je hier. Op ons volledig geüpdatet 3DS systeem ondervinden we geen enkel probleem met de installatie van B9S. Eens je het kaartje in de 3DS hebt gestoken, moet je het “InstallFirm.zip” bestand uitpakken naar het MicroSD kaartje, het magneetje net onder de B-knop op de 3DS houden en de stappen op het scherm volgen. Na het uitvoeren van “NTRPack_1.2 SD” kan je de aan de slag met het Homebrew Channel op je 3DS. Daarna kan je aan de slag met homebrew op je 3DS en is het dus ook mogelijk om back-ups van games te spelen.

Disclaimer:  De R4i 3DS B9S kan door z’n vele functionaliteiten worden gebruikt als piraterijmiddel. Het product is uitsluitend bestemd voor gebruik van games die je reeds in je bezit hebt. Noch GameTech7.net noch de auteur van dit artikel vergoelijken piraterij en illegaal misbruik van auteursrecht.

Eindwoord

Wie een gemakkelijke en vooral goedkope manier zoekt om de B9S software op een 3DS te installeren, of wie een gebricked 3DS toestel heeft, doet er zeker goed aan om de aankoop van de R4i 3DS B9S te overwegen. De documentatie is wat laks, maar het kaartje doet in ieder geval wel wat het beloofd. Voor zo’n €20 kan je al een R4i 3DS B9S in huis halen.

Geef een reactie